Son Dakika… Özkan Gold City konutlarında 97 kişi hayatını kaybetti: AKP’li müteahhit tahliye edildi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 6 Şubat depreminde 97 vatandaşın hayatını kaybettiği, AKP’li işadamı Mehmet Özkan ve kardeşleri tarafından inşa edilen Özkan Altın Şehir Blokları ile ilgili davanın ikinci duruşması bugün Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada AKP’li müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan serbest bırakıldı. Aileler bu karara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda Mehmet Özkan’ın ortağı, kardeşi İrfan Özkan da serbest kalmıştı.

NE OLDU?

Hatay’da 97 kişinin hayatını kaybettiği Özkan blokları AKP’li müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşleri tarafından inşa edildi. Özkan Kent Blokları için hazırlanan ön inceleme raporunda binanın kolonlarının kesildiği ifadesine yer verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, kolon kesme iddialarını ortaya çıkaracak statik tasarımın gerçekleştirilemediği belirtildi.

Söz konusu binanın yıkımına ilişkin Nisan ayındaki ilk duruşmada, sütunların kesilmesi iddialarını ortaya koyacak statik proje mahkemeye sunuldu.

Bu statik projenin de davaya eklenmesinin ardından mahkeme yeniden bilirkişi görüşü hazırlanmasına karar verdi. Bugün yapılan duruşmada AKP’li işadamı Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan tahliye edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir