Medicana Sağlık Grubu yeni hastanesini İstanbul’da açtı

Medicana Sağlık Grubu yeni hastanesini İstanbul’da açtı. Zincirlikuyu’da 38 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hastane, yeni nesil hastane mimarisiyle dikkat çekiyor.

“BU HASTANEYİ SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN HİZMETİNE KAZANDIRMAKTAN ÇOK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Birçok branşta 7/24 ayakta tedavi hizmeti verecek hastaneyle ilgili olarak Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Reha Özkaya, şunları söyledi: “Burası şehrin ve kıtaların buluşma noktası. Şehir merkezinde sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin sosyal güvenliklerini kullanabilmeleri için sağlık hizmeti sunmak bizim için çok önemli. Bu hastaneyi sağlık sektörüne kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

AW261905_04 (1)

“ORGANLAR VE KEMİK İLİKLERİYLE İLGİLİ YURT DIŞINDAN CİDDİ TALEP ALIYORUZ”

CEO Reha Özkaya, Medicana Zincirlikuyu hastanesinin sağlık turizmi açısından ülkeye büyük katkı sağlayacağını söyledi:

“Medicana Zincirlikuyu sadece Türkiye için değil dünya için de çok önemli bir sağlık üssü. Dünya standartlarında bir sağlık kadrosuna sahiptir ve en güncel tıbbi cihazlarla donatılmıştır. Oldukça kapsamlı bir göz bölümü kurulmuş olup, birçok şubemizde robotik cerrahi hizmeti verilmektedir. Estetik cerrahi dahil kozmetoloji gibi birçok bölüm bulunmaktadır. İstanbul’un merkezine sağlık getiriyoruz. Böyle bir bağlamda sağlık hizmetlerinin Medicana kalitesi ve tecrübesiyle herkesin erişimine uygun olarak sunulması büyük önem taşıyor. Havalimanlarından ve otellerden kolaylıkla ulaşılabilecek bir noktada bulunması da uluslararası hastalarımız için büyük bir avantajdır. Medicana Zincirlikuyu; Konumuyla, mimarisiyle, akademik kadrosuyla, ileri sağlık teknolojisiyle sadece İstanbul’un değil, uluslararası alanda da sağlık merkezi haline gelecek bir hastane. Bu vizyonla hazırlanan Medicana Zincirlikuyu’yu sadece Türkiye değil dünya insanına ulaştırmış olmaktan, ülkemize istihdam yaratırken sektörümüze de katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum. Özellikle organ ve kemik iliği nakli konusunda yurt dışından ciddi talepler alıyoruz. Yurtdışındaki hastalar kanser ameliyatı ve tümör ameliyatı için çok uzun süre beklemek zorunda kalıyor. “Bu hastaları kabul ediyoruz ve memleketlerine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz.”

AW261905_03

Medicana Sağlık Grubu’nun yurt dışı yatırımlarına değinen Özkaya, şunları söyledi: “Medicana sağlık sektöründe hızla büyüyen bir marka. Pandemi sürecinde bile yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Ataköy’den sonra 10 ay sonra yeni hastanemiz Medicana Zincirlikuyu’nun açılışını yaptık. Bu önemli yatırımla Türkiye’de ve dünyada sağlık alanında yeni bir dönem başlatacağımıza inanıyoruz. Balkanlar’daki ilk yatırımımız olacak hastanemizi birkaç ay içinde Bosna Hersek Saraybosna’da açacağız. Balkanlarda bizi sabırsızlıkla bekliyorlar. Saraybosna’da neredeyse hiç özel hastane yok. Türk yatırımı olarak ilk biz olacağız. Ticari beklentilerle değil, bir Türk sağlık kuruluşunun bölge halkı için ne anlama geldiğini bildiğimiz için oradayız. İnşallah Ekim veya Kasım aylarında hastanemizi açıp sağlık hizmeti vereceğiz” dedi.

Avrupa’daki diğer projeler hakkında da bilgi veren Reha Özkaya, şunları söyledi:

“İngiltere’de faaliyet gösteren bir hastaneyi devraldık ve İngiltere’nin farklı bölgelerinde açacağımız yeni hastanelerimizle sağlık hizmeti sunacağız. Türk yatırımlarının İngiltere’de ön sıralarda yer almasını istiyoruz. Diğer yatırımlarımız Almanya’da olacak. Daha sonra Romanya ve Macaristan ile devam edeceğiz. Bu projeleri 2026 yılına kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz. “Türk yatırımcının sesini Avrupa’da duyurmak istiyoruz.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir