Irak’tan Lübnan’a hava ve kara yoluyla insani yardım

Irak Başbakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Sudani şu açıklamalarda bulundu:

“Irak, hükümet ve halk adına, dini otoritenin (Ali el-Sistani) çağrı ve direktifleri doğrultusunda kamusal ve resmi çabaların seferber edildiği çalışmaları organize etmeye ve yardım sağlamaya devam ettiğimizi duyuruyoruz.

Hava ve kara köprüsüyle Lübnan’daki kardeşlerimizin acısını hafifleteceğiz, akaryakıt sevkiyatını kolaylaştıracağız. “Lübnan’daki hastanelerin ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu enerji santrallerinin yönetimine katkı sağlamaya hazırız.”

Sudani ayrıca yaralı Lübnanlıların bakımı için kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Irak’ta Şiilerin en yüksek dini otoritesi olan Ayetullah Ali El Sistani’nin makamından Lübnan’da yaşananlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Sistani’nin Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduğu ve Irak halkına çağrıda bulunduğu belirtildi. Lübnan’a yardım sağlamak.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarında bugün 356 kişi öldü

İsrail ordusu sabahtan bu yana Lübnan’ın güneyindeki şehirlerin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 24’ü çocuk, 42’si kadın olmak üzere 356 kişinin öldüğünü, 1.246 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerin barınması için ülkenin güneyindeki okulların açıldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir