Yeni bir çözüm süreci mi geliyor? Erdoğan DEM partililerle el sıkışacak mı? AK Parti’den açıklama geldi Portakal dikkat çekti: Bir şeyler oluyor!

Yeni bir çözüm süreci mi geliyor? Bu soru bir anda Ankara’da kulislerin en çok tartışılan konusu haline geldi. Meclis’te “barış” konuşmaları, MHP saflarından DEM partisine uzanan eller… Ertesi gün Anadolu Ajansı, DEM Şanlıurfa Partisi Milletvekili Ömer Öcalan’ın siyaseti daha da alevlendiren açıklamasına yer verdi.

BAHÇELİ BARIŞ DEDİ, AA DEM PARTİSİ HABERİNİ YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında DEM partililerle el sıkıştı “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken ülkemizde de barışı sağlamalıyız.” Bu açıklamasıyla hemen ortalığı karıştırdı.

DEM Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, AA terör lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni “Kürt sorunu çözülseydi farklı bir noktada olurduk” Hükümete hitaben bir açıklama yaptı:

FGDGFDG

DEM PARTİ AÇIKLAMASI

DEM Partisi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan şunları söyledi: “Bu yeni bir duruşmanın işareti mi?” soruya “Türkiye’nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğu doğrudur” diye yanıtladı.

FATİH PORTAKAL: “BİR ŞEY OLUYOR”

Erdoğan ve Bahçeli’nin son dönemde yaptıkları “Ev Cephesi” Patlamasına dikkat çeken Gazeteci Fatih Portakal, şunları söyledi: “Bunlar tesadüf olamaz. Bir şeyleri açıklamaya çalışıyorlar. Bir şeyleri romantikleştiriyorlar. Erdoğan’ın İsrail uyarısı… Çözüm sürecini başlatmak istiyorlarsa bunu başarmaları çok zor. Bunu samimi olarak yaparlarsa Türkiye’nin böyle bir şey yapması mümkün olmayacaktır.” “Eğer samimi değilseniz yapmayın. Eğer samimiyseniz bunu ancak Türkiye çözebilir. Bugün toplandılar. Aşağıya yazıyorum: Bir şeyler oluyor.” dedi.

gdfgdfg

Perde arkasında “yeni çözüm süreci” iddiaları konuşulmaya başlarken; TV100’de izlediği yayında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş’tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

“BEKLENMEYEN BİR HAREKET OLDU”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında DEM parti liderleriyle tokalaşmasına ilişkin, “Beklenmeyen bir hamleydi” dedi. Elitaş, Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM açılışında birlik ve beraberliği vurgulayan konuşmasını gerekçelendirmesine dikkat çekti.

reklamlarda

ERDOĞAN DEM PARTİLERİYLE EL SIKIŞACAK MI?

Kübra Par’ın sorusu: “Sayın Erdoğan’ı DEM partililerle el sıkışırken görebilir miyiz?” Soruyu yanıtlayan Elitaş, geçmişte DEM partisinin eski isimleriyle faaliyet gösteren partilerin olduğu dönemde önceki yönetimlerle el sıkışmaların yaşandığını belirterek, “Sanırım bundan sonra hiçbir törende el sıkışmaktan çekinmeyecek. Eğer bir fırsat varsa neden olmasın?” dedi.

FDFSSSFKH

YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ GELİYOR MU?

Yeni bir çözüm süreci ihtimaline değinen Elitaş, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli’nin bu hamlesinden sonra DEM partisinin dikkatli düşünmesini ve bu partinin talimatlarına uymaması halinde Türkiye’nin partisi olma yönünde harekete geçmesini gerekli görüyorum. Kandil’e göre iradesini serbest bırakmışsa DEM partisiyle konuşarak sorunları çözebilecek.” “Bunları çözme şansımız var” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir