
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Rus Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir toplantı düzenledi. Putin, Batı ülkelerinin daha önce “yıkıcı” adımları benimsediğini ve sonuç olarak nükleer silah ve işbirliği ile işbirliğinin çift ve çok taraflı formatların temellerinin önemli ölçüde şok edici olduğunu vurguladı. Rusya'nın her türlü tehdide cevap verme yeteneğine sahip olduğunu söyleyerek Putin, “Kimse bundan şüphelenmiyor” dedi.
Putin, orta ve kısa füzelerin konuşlandırılması için moratoryumdan çekildiğini ve benzer Batı silahlarının ve diğer Avrupa ve Pasifik bölgelerinin konuşlandırılmasıyla ilgili programlara yanıt vermek için yaptıklarını iddia etti.
Putin'in altını çizerek siyasi bir “düşmanca” olan Amerika Birleşik Devletleri Joe Biden Management'ın eski başkanı, bu nedenle Rusya ve ABD arasında sağlanan yeni başlangıç tam olarak uygulanmadı “dedi.
Putin, anlaşmanın 5 Şubat 2026'da sona ereceğini ve bu Anlaşmanın terk edilmesinin yanlış bir adım olacağını vurguladı. “Bu anlaşma, 15 yıl boyunca stratejik silahlar alanında güç dengesinin korunmasında önemli bir rol oynamaya devam ediyor.