Almanya bu yıl ülkeye gelen 1,1 milyon mülteciye barınak bulmakta zorlanıyor

almanya bu yil ulkeye gelen 11 milyon multeciye barinak bulmakta zorlaniyor

Almanya’da hükümet, çoğunluğu Ukrayna’dan olmak suretiyle bu yıl ülkeye gelen 1,1 milyonun üstündeki sığınmacı ve göçmeni barındırmakta mesele yaşayan şehirlere destek sözü verdi. 

Eyalet yetkilileri ile görüşen İçişleri Bakanı Nancy Faeser, federal hükümetin yıl başlangıcında on binlerce mültecinin barınma probleminin sorununu çözdüğünü söylemiş oldu.  

Mevcut konut krizini hafifletmek için ortalama dört bin mülteciye ivedlikle ek yerleşke sağlanacağını dile getiren Bakan Faeser ek olarak mali destek sözü verdi sadece somut bir sayı paylaşmadı.

Aşırı yığılma sebebiyle tertipli göçmen merkezleri son zamanlarda birçok şehirde çadır kurmaya başladı. 

Keza kurultay merkezleri de geçici barınma alanlarına dönüştürüldü. 

“Gerilmiş bir durumla karşı karşıyayız.” diyen Faeser, yapmış olduğu açıklamada “Bu yüzden bugün, önümüzdeki kış aylarını da göz önünde bulundurarak, mültecilere yönelik yardımlarımızı en iyi şekilde iyi mi koordine edebileceğimizi görüştük.” diye konuştu. 

Rusya ve Ukrayna içinde devam eden savaştan kaçarak Almanya’ya ulaşan Ukraynalı mültecilerin sayısı 1 milyonu geçmiş durumda. 

Bunların ortalama üçte biri çocuk ve gençlerden, yetişkinlerin yüzde 70’inden fazlası ise kadınlardan oluşuyor.

Faeser, Rusya’nın saldırılarını arttırması sebebiyle ve yaklaşan kış sebebiyle Almanya’nın Ukrayna’dan daha çok sığınmacı beklediğini de sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı, zor barınma koşullarına karşın Almanya’nın daha çok Ukraynalıyı ağırlamaya hazır bulunduğunu altını çizdi. 

Faeser, “Son aylarda sığınma başvurularının sayısı kadar izinsiz girişlerin sayısı da arttı. Yalnız Almanya’da değil, genel olarak Avrupa Birliği’nin dış sınırları süresince da baskı artıyor. Bundan dolayı net bir sınır belirlemeliyiz.” değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy