Android Telefonunuzun Performansını Çoğaltmak İçin Bilmeniz Ihtiyaç duyulan 7 İpucu
Senin Android telefon — bir Samsung Galaksi, Google Px, OnePlus yada Motorola — sık sık bakım gerektirir. Kaputun altında, cihazınızın sorunsuz çalışmasına destek olmak için yapılandırabileceğiniz bir ayarlar kitaplığı bulacaksınız, sadece başlamadan ilkin, bu ayarların nerede bulunduğunu ve sizin için neler yapabileceklerini bilmeniz gerekir.
Bu kılavuzda, Android akıllı telefonunuzdan genel olarak daha iyi performans elde etmenizi sağlayacak yedi ayarı gözden geçireceğiz: pil ömrünüzü iyileştirinana ekranınızdaki dağınıklığı paklayın yada can bunaltan hatalardan kurtulun.
Not: Tüm Android cihazlar aynı değildir ve telefon üreticileri çoğu zaman kendi yazılımlarını Android’in üstüne koyar, bundan dolayı, çalıştırdığınız Android sürümüne ve üreticisine bağlı olarak belirli ayarların noksan yada değişik bir yerde olabileceğini ihmal etmeyin. Telefonunuz.
Aşırı parlak bir ekran, pilinizi inanılmaz derecede süratli tüketir.
Óscar Gutierrez/CNET
Pil ömrünü iyileştirmek için ayarlar
Pil ömrü zayıf olan bir telefonla yaşamak sinir bozucu olabilir, sadece en başından itibaren her şarjı en üst düzeye çıkarmak için atabileceğiniz bazı adımlar vardır:
1. Otomatik ekran parlaklığını yada uyarlanabilir parlaklığı kapatın ve parlaklık seviyesi kaydırıcısını %50’nin altına ayarlayın.
Ekranınız ne kadar parlaksa, o denli fazla pil gücü kullanır.
Ayara ulaşmak için ekranın üst kısmındaki kısayol menüsünü aşağı çekin ve var ise kaydırıcıyı ayarlayın. Bazı telefonların kısayol panelinde otomatik parlaklık için bir geçiş olabilir; aksi takdirde, ayarı bulup kapatmak için ayarlar uygulamasını açmanız ve “parlaklık” aramanız gerekir.
2. Uyarlanabilir Pil ve Pil Optimizasyonu Kullanın.
Bu özellikler, hangi uygulamaları ne vakit kullandığınız da dahil olmak suretiyle telefonunuzu iyi mi kullandığınızı öğrenmeye ve arkasından uygulamaları ve kullandıkları pil miktarını optimize etmeye odaklanır.
Bazı Android telefonların Ayarlar uygulamasında hususi bir Pil kısmı bulunurken, öteki telefonlar (size bakarken, Samsung) bu ayarları gizler. Her telefon için birazcık değişik. Doğru ekranı bulmak için ayarlarınızı açmanızı ve “pil” aramanızı tavsiye ederim. Telefonunuz, sağlığını korumak için telefonunuzun pilinin gece süresince ne kadar süratli şarj bulunduğunu izleyebilen uyarlanabilir bir şarj ayarına da haiz olabilir.
Karanlık mod senin arkadaşın
Pil ömrünü iyileştirmenin ve hem de gözlerinizi kurtarmanın bir başka yolu da Android’in hususi karanlık modunu kullanmaktır. Android 10 yada daha yenisini çalıştıran herhangi bir Android telefon, hususi bir karanlık mod seçeneğine haiz olacaktır.
Gore Google, karanlık mod bir tek akıllı telefonun görüntülerinin gözlerimizde niçin olduğu yükü azaltır hem de, OLED ekranlarda koyu arka planları görüntülemek için daha azca güç gerektirdiğinden pil ömrünü de artırır (bir çok amiral gemisi telefonlar) beyaz bir arka plandan daha iyidir.
Telefonunuzun hangi Android sürümünü çalıştırdığına ve telefonunuzu hangi firmanın ürettiğine bağlı olarak, karanlık bir mod bulmak için ayarlar uygulamasını incelemeniz gerekebilir. Telefonunuz Android 10 yada daha yenisini çalıştırıyorsa sistem genelinde karanlık modu açabilirsiniz. Android 9 çalıştırıyorsa, umutsuzluğa kapılmayın. Oldukca sayıda uygulama ayarlarda kendi karanlık mod seçeneğine haiz Android 10’a haiz olsanız da olmasanız da kullanabilirsiniz.
Karanlık modu açmak için, Ayarlar uygulama ve arama Karanlık Mod, Karanlık Tema ya da Gece modu (Samsung’un aramayı sevilmiş olduğu şeklinde). Devamlı karanlık modu kullanmanızı tavsiye ederim, sadece güvenilir değilseniz, karanlık modu daima bir programa nazaran otomatikman açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz, mesela her gün 19.00’dan 7’ye kadar yada otomatikman açılmasına izin verebilirsiniz. gün batımı ve gün doğumu sırasındaki konumunuz.

Herhangi bir telefonda karanlık modu kullanmak, pilden tutum etmenin kolay ve güzel bir yoludur.
CNET
Ana ekranınızı dağınıklıktan uzak tutun
Bir süreliğine Google Play Store’a gitmeyi planlamak bir sürü yeni Android uygulaması? Bir şey yüklediğinizde kısayolların indirilmiş olduğu ana ekranınızda oldukca sayıda simge karmaşasına hazır olun.
Bunu istemiyorsanız, bundan kurtulmanın kolay bir yolu var: Ana ekranınızın boş bir alanına uzun basın ve Ayarlar’a dokunun. Satırları süresince bir şey etiketli seçeneği bulun Ana Ekrana simge ekle yada Ana Ekrana yeni uygulamalar ilave edin ve kapatın.
Presto! Yeni uygulamalar yüklediğinizde ana ekranda artık simge yok. Bir uygulamanın simgesini uygulama çekmecesinden dışarı sürükleyerek gene kısayollar ekleyebilirsiniz, sadece siz istemediğiniz sürece ana ekranınızda görünmezler.
Devamını oku: 2022’de Satın Alabileceğiniz En İyi Android Telefonlar
Rahatsız Etmeyin’i kurun
Telefonunuz rutin olarak geceyi komodinin üstünde geçiriyorsa, her arama, bildiri yada Feysbuk uyarısı vardığında, bilhassa de uyumaya çalışırken, muhtemelen biplemesini yada çalmasını istemezsiniz. Android, belirli saatlerde telefonu azca oldukca sessiz tutacak bir Rahatsız Etmeyin modu sunar. Bazı telefonlarda buna Kapalı Kalma Süresi ayarı yada hatta Sessiz Süre denir.
Adım atmak Ayarlar > Sesler (yada Bildirimler), sonrasında arayın Rahatsız etmeyin yada buna benzer bir isim. Bulamıyorsanız, ayarlarınızdaki yerleşik arama hususi durumunu kullanarak arayın.
Özelliği kullanarak, dijital gürültüyü kapatmak istediğinizde bir saat aralığı ayarlayabilirsiniz. Fakat merak etmeyin, Rahatsız Etmeyin açıkken aldığınız tüm bildirimler uyandığınızda sizi bekliyor olacak. Ek olarak, çoğu zaman yine arayanların ve sık kullanılan kişilerin aramalarının geçmesine müsaade eden bir kural dışı yapabilirsiniz. Bunu aç. Birisi sizi acil bir durumda ararsa, denemeye devam edecek olma ihtimalleri yüksektir.

Kaybolan yada çalınan bir Android telefonu gören biri, siz onu kilitlemek için Cihazımı Bul’u kullandıktan sonrasında ne görecek.
Jason Cipriani/CNET
Telefonunuzu kaybederseniz hazırlıklı olun
Yitik yada çalınan bir telefondan daha fena bir şey var mı? Yalnızca, Google’ın Cihazımı Bul hususi durumunu açmış olsaydınız, onu izleyebileceğiniz bilgisi.
Kendinizi başarı göstermiş bir kurtarma işlemine hazırlamak için yapmanız gerekenler şunlardır: Ayarlar uygulaması ve arkasından arayın Cihazımı Bul. Çoğu zaman Güvenlik kısmı Ayarlar uygulama.
Yada bir Samsung cihazınız var ise, şurada bulunan Samsung’un Cep Telefonumu Bul hizmetini kullanabilirsiniz. Ayarlar > Biyometri ve güvenlik > Cep Telefonum’u Bul.
Bu etkinleştirildiğinde, herhangi bir bilgisayardan yada mobil cihazdan android.com/find adresine gidebilir ve hesabınızda oturum açabilirsiniz. Samsung kullanıcıları yitik bir telefonu bulmak için findmymobile.samsung.com adresini ziyaret edebilir.

Bir telefonu yitirmek asla keyifli bir edinim değildir.
Angela Lang/CNET
Bunlardan herhangi birini ayarlarken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sayfamızı okuduğunuzdan güvenilir olun. yitik bir Android telefonu bulmak için eksiksiz kılavuz.
Telefonunuzun açık ve çevrimiçi bulunduğunu varsayarsak, konumunu bir harita üstünde görebilmeniz gerekir. Oradan telefonu çaldırabilir, kilitleyebilir, kimde var ise onu size iyi mi geri getireceğini söylemek için bir kilit ekranı notu ayarlayabilir yada en fena senaryoda her şeyi uzaktan silebilirsiniz.
Ve telefonunuzu daima güncel tutun
Görünmüş olduğu kadar açık, Android cihazınızı yavaşlatan hatalar ve öteki problemler, kolay bir yazılım güncellemesiyle potansiyel olarak çözülebilir.
Son olarak yazılım güncellemesini indirip yüklemeden ilkin, cihazınızın Wi-Fi’ye bağlı olduğundan güvenilir olun, aksi takdirde bu çalışmayacaktır.
Şimdi Ayarlar uygulamasını açın ve şunu yazın Güncelleme. o vakit ya göreceksin Yazılım güncellemesi yada Sistem güncellemesi — birini seçin. Peşinden yazılımı indirin, birkaç dakika bekleyin ve hazır olduğunda yükleyin. Android cihazınız tekrardan başlatılacak ve mevcut son olarak yazılım güncellemesini yükleyecektir.

Hatalardan ve öteki sorunlardan kaçınmak için telefonunuzu daima son olarak yazılımla güncel tutun.
Normal olarak yeni bir telefon hakkında öğrenecek daha oldukca şey var. ile bir telefonunuz var ise Android 12geçen sonbaharda piyasaya sürüldü, işte bilmeniz gerekenler indirme, uyumluluk ve yeni özellikler. Aslına bakarsanız Android 12 kullanıyorsanız, burada bilmenizde fayda olacak birkaç gizli saklı özellik.
Comments are closed.