Azalan doğum oranları o ülkeyi de vurdu! Başbakan açıkladı: “Bekarlık vergisi geliyor”

Kuzey Makedon Başbakanı Hmistijan Michoski, Cuma günü hükümet toplantısında ülkenin en ciddi krizlerinden biri olan demografik çöküş hakkında duygusal bir konuşma yaptı.

Ülkenin nüfusu azaldı, Devlet Zirvesi önlemler aldı

Mickoski, ülkenin nüfusundaki hızlı düşüşün, doğum oranlarındaki azalmanın ve gençlerin kitlesel bir şekilde ülkeden ayrılmasının göz ardı edilemeyeceğini vurguladı. Mickoski, bu önlemin hala değerlendirildiğinin altını çizerek şöyle dedi: “Ciddiye gitmeyenlere ek vergiler düşünüyoruz” dedi.

“Tek vergi bir vizyonun bir parçasıdır”

Michoski, “bekârlık vergisi” nin aile oranlarını ve ülkedeki ulusal bir önceliğe sahip olmak için geniş bir vizyonun bir parçası olduğunu vurguladı. Mickoski şunları söyledi: “Hayatta daha kutsal bir şey yok. Mickoski, 2024 yılında Balkanlar ülkesinde 1,8 milyon olan Balkan ülkesinde doğan çocuk sayısının 16 bin 61 ve ölüm sayısının 20 bin 201 olduğunu söyledi.

Mickoski, nüfusun 4 yılda 33 bin kişi azaldığını vurgulayarak, Kavadar veya Kirçova gibi şehirlerin nüfusuna eşdeğer olduğunu vurguladı. Michoski, doğum oranlarının hızla azaldığını ve ilkokullardaki birinci sınıf okullarında birçok bölgedeki çocuk sayısının olmaması nedeniyle eğitim olmadığını söyledi.

“Her ev, her anaokulu, her okul …”

Mickoski, demografik krize karşı mücadeleyi “gelecek için mücadele” olarak tanımlıyor, “bu her evde, her anaokulunda, her okulda ve her doğum hizmetinde verilmesi gereken bir savaş” dedi.

(IHA)Bu içerik Mustafa Fidan tarafından yayınlandı

İlgilenebilirsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir