Başörtüsü tartışmasında CHP’den Erdoğan’a ilk yanıt: Başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar

CHP’nin başörtüsü için sunduğu kanun teklifine anaysa değişikliği talebiyle yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk cevap CHP Grup Başkanvekili Özgür Hususi’den geldi. Hususi, “Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis grup toplantısında CHP’nin başörtüsü için verdiği kanun teklifini değerlendirdi. Erdoğan, probleminin tamamen çözülmesi için anayasa değişikliği yapılmasını istedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Hususi ise kişisel toplumsal medya hesabından Erdoğan’a cevap verdi. Hususi şu ifadeleri kullandı:
“Meclis’e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP’de hastalık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”
Comments are closed.