Dolar 50,0130 ₺ ▼ %0,03Euro 56,4229 ₺ ▲ %0,31Gram Altın 6.652,27 ₺ ▲ %1,55BIST 100 11.478,13 ▲ %4,71Bitcoin $80.612 ▲ %0,2305:29 itibarıyla
Son dakika 5 Kasım 2026, Perşembe
Güncel Haberler

Dolandırıcıların Hedefinde Avukatın Kimliği: Dört Yıldır Susmayan Telefonlar

· Renkli Yazı · Güncelleme: · ⏱ 1 dk okuma · 👁 18
W 𝕏 f ✈
Dolandırıcıların Hedefinde Avukatın Kimliği: Dört Yıldır Susmayan Telefonlar
Dolandırıcıların Hedefinde Avukatın Kimliği: Dört Yıldır Susmayan Telefonlar
30 saniyede bu haberin özeti
  • Son yıllarda dolandırıcıların yeni yöntemi, avukatların kimlik bilgilerini kullanarak insanları kandırmak oldu.
  • Dolandırıcılar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'nın adını kullanarak sahte evraklar hazırlıyor.

Son yıllarda dolandırıcıların yeni yöntemi, avukatların kimlik bilgilerini kullanarak insanları kandırmak oldu. Bu yöntemle birçok kişi, kendilerine gelen sahte mesajlar ve telefon görüşmeleri sonucu ciddi miktarlarda para gönderdi. İstanbul'da deneyimli bir avukat olan Sedat Yıldız, yaklaşık dört yıldır adına açılan sahte dosyalar ve dolandırıcılık olayları ile mücadele ediyor. Yıldız, dolandırıcıların, özellikle cinsel istismar suçlamalarıyla mağdurları paniğe sürükleyerek para talebinde bulunduğunu belirtti.

Dolandırıcılar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'nın adını kullanarak sahte evraklar hazırlıyor. Bu belgelerde, mağdurlara yönelik ağır suçlamalar yer almakta, bunun yanında dosyanın uzlaştırma kapsamında kapatılabileceği ve bunun için belirli bir ücretin ödenmesi gerektiği iddia ediliyor. Avukat Yıldız'ın anlattığına göre, bu belgelerde hapis cezaları ve yüksek tazminat talepleri yazmakla birlikte, uzlaştırma bedelini nispeten düşük tutarak mağdurların hızlıca ödeme yapmaları sağlanmaya çalışılıyor.

Yıldız, dolandırıcıların isim ve fotoğrafını kullanması sebebiyle mağdurların doğrudan kendisine ulaştığını ve telefonlarının neredeyse hiç susmadığını ifade etti. Son dönemde çok sayıda kişinin dolandırıldığını veya dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu aktaran Yıldız, Antalya'da yaşanan olaylarla ilgili olarak resmi makamlara suç duyurusunda bulunduğunu ve bu olayı kamuoyuna duyurmaya devam edeceğini belirtti. Avukat, benzer olayların önüne geçilebilmesi için halkın bu tür telefonlardan ve mesajlardan şüphelenmesi, kişisel bilgilerini paylaşmaması gerektiğinin altını çizdi.

Haberlerimizi Google’da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
TF Haberin yazarıTolga F. Tüm yazıları →
#Güncel Haberler #Renkli Yazı #güncel
W 𝕏 f

💬 Tartışma (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.

Yorum yaz

Doğrulama kodu yorum yazmaya başlayınca yüklenir
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Saygı çerçevesinde yazınız.

İlgili Haberler