Feysbuk sextortion dolandırıcılığı: Mumbai Man, romantizm dolandırıcılığında 12.24 lakh yitirdi! Güvende kalmak için 5 ipucuna göz atın | Haberler


Yeni Delhi: Feysbuk şeklinde toplumsal medya platformlarında dolandırıcılık artıyor. Gene bir başka cinsel şantaj davasında, bir adam kısa süre ilkin 12.24 lakh Rs’ye dolandırıldı. Basında çıkan haberlere nazaran, bir çete, 47 yaşındaki Santacruz sakininden şikayetçi, kısa sürede Feysbuk’ta dost olduğu bir hanımla görüntülü görüşme yaparken çektikleri bir videoyla şantaj yaparak ondan zorla para aldı. Çete üyeleri, YouTube ve Delhi polisi siber biriminden memurlar şeklinde davrandı ve ondan videosunun video paylaşım platformundan kaldırılması için meblağı ödemesini istedi.

Her şey şikayetçinin bir Feysbuk kullanıcısı Priyanka Sharma’ya arkadaşlık isteği göndermesiyle başladı. Arkadaşlık isteğini kabul eden hanım, onunla konuşmaya başladı ve sonrasında WhatsApp numarasını paylaştı.

Yakınma videosu, aynı gece onu WhatsApp’tan aradı ve onunla kısa bir süre konuştu. Sadece Hindustan Times tarafınca hazırlanan bir rapora nazaran, aynı gece ikisi içinde üç görüntülü görüşme yapılmış oldu.

Bu şekilde bir aramada, kadının çıplak olduğu ve onu giysilerini çıkarmaya ikna etmiş olduğu bildirildi. Raporda, kadının videoyu kaydettiğini ve arkasından kendisine istenen tutarı ödemediği takdirde şikayeti toplumsal medya platformlarına yüklemekle tehlike arzettiği açıklandı.

Talimatları üstüne, ilkin belirli bir banka hesabına 20.000 Rs gönderilmiş olduğu bildirildi. Bununla beraber, bu burada durmadı, zira birkaç gün sonrasında yakınma, Delhi Polisi siber hücre memuru şeklinde davranan başka bir çete üyesinden bir telefon aldı ve kendisine videosunun YouTube’da bulunduğunu sadece bunun platformun politikasını ihlal ettiğini söylediğini söylemiş oldu. , bir yakınma kaydedildi.

Üye sonrasında bir YouTube yöneticisi Shrikant’ın telefon numarasını paylaştı. Yakınma kendisini aradığında, videonun platformdan kaldırılması ve mevzunun çözülmesi için para ödemesi istendi.

Burada durmadı. Şikayette ek olarak, polis memuru kılığına giren üye, kadının iddiaya nazaran intihar ettiğini ve şu anda ona karşı bir katliam davası açtıklarını söylemiş oldu.

Şikayetçiden, davaya isminin geçmesini istememesi halinde daha çok para ödemesi istendi. Raporda, devamlı rahatsızlık dizisinden sonrasında nihayet Siber polise bir FIR başvurusunda bulunmuş oldu.

İşte Sextortion Vakalarından Iyi mi Korunacağınız:

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy