İstanbul’da bazı taksi şoförleri protesto eylemi düzenledi
İSTANBUL’da bir grup taksi şoförü, “haksız” cezai işlemler ve taksimetre tarifesinin düşük olduğu iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi.
Abone ol
Şişli’de bir araya gelen taksi şoförleri buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane’deki binasına korna çalarak geldi.
İBB’nin Saraçhane’deki binasının önünde taksi şoförleri adına izahat icra eden Ufuk Çarpar, taksi ücretlerinin düşük bulunduğunu savundu.
Çapar, “Taksi, halk otobüsünden, minibüsten daha ucuz taşıyor. Ucuz taşımış olduğu için yolcuyla taksici karşı karşıya geliyor. Yolcularımıza da taksiciye de yazık günah. Havalimanından yolcu almak yasak. Otomobilleri kalmadığı süre 40 liraya bizlere yolcu satıyorlar.” dedi.
Esnaf örgütünün taksicilerin sesini duyurmadığını ileri devam eden Çapar, “Başkanımız var, başkanımızı hiçbir yerde göremiyoruz, bizle alakası yok. Ya biz sahipsiz miyiz? Bizim hepimizin burada bir emeği var. Biz burada çalışıyoruz. Biz eşkıya değiliz.” ifadelerini kullandı.
Çapar, seslerinin duyulmaması halinde kontak kapatacaklarını söylemiş oldu.
Taksi şoförleri açıklamalarının peşinden bölgeden ayrıldı.
Comments are closed.