Kripto Para Birimi Hakkında Konuşmak Niçin Can Sıkıcıdır: Kripto Kardeşi Klişesi


  • İnsanlar kripto hakkında konuştuğunda buna dayanamıyorsanız, yalnız değilsiniz.
  • “Kripto kardeş” klişesi, insanları teknoloji hakkında daha çok informasyon edinmekten alıkoyabilir.
  • Bilinmeyen kavramlardan, bilhassa de yüzümüze itildikleri vakit, geri çekilme eğilimindeyiz.

Adamı tanıyorsun. Moncler yeleği giyiyor, daima telefonunda ve hangi NFT’leri satın almanız gerektiği mevzusunda oldukca kuvvetli fikirleri var.

Ek olarak size son olarak kripto para yatırımından ne kadar para kazandığını ve her şeyin iyi mi çalıştığını anlatmak istiyor.

“Kripto birader” olarak malum bu şahıs, dijital para birimlerinin tutarındaki artış, onları uç yatırımlardan popüler kültür mihenk taşlarına yönlendirdiği için son iki yılda çoğaldı. Kripto kardeş, kültürel sözlüğün bir parçası haline geldi ve bir GQ profili ve üstünde hashtag’ler kazanmıştır. heyecan ve TikTok.

Stereotip, kriptonun The Next Big Thing olarak gelişinin sonucudur. Bu yılki Super Bowl reklamları, bazılarının bunu Crypto Bowl olarak adlandırmasına niçin oldu. NBC mezunları Bekâr NFT etkisine dalıyorlar. Hem Miami hem de New York belediye başkanları, şehirlerini kripto merkezleri olarak tekrardan markalaştırmaya çalışıyorlar – New Yorklu Eric Adams, ilk üç maaş çekini bile kriptoda alıyor. Geçen ay, Bill Clinton ve Tom Brady şeklinde insanoğlu, webin “bir sonraki aşaması” olarak adlandırılan blok zinciri teknolojisiyle desteklenen bir çevrimiçi hizmetler topluluğu olan “Web 3.0” hakkında konuşmak için Bahamalar’da bir araya geldi.

Hype birazcık nefes nefese bıraktı. Vox’tan Rebecca Jennings, Gary Vaynerchuk’un ev sahipliğinde NFT’lere adanmış bir konuşmayı “şimdiye kadar katıldığım en tatsız etkinlik” olarak nitelendirdi. Kripto yatırımcılarının niçin “en sinir bozucu” olduğuna adanmış bir Reddit dizisi var. Ve bir şahıs olarak son zamanlarda tweetlendi“Tanrım, kriptodan oldukca nefret ediyorum.”

Popüler Instagram hesabı @starterpacksofNYC’de alt kültürler hakkında memler gösteren 25 yaşındaki Sasha Mutchnik, “kripto birader”i New York Şehri “finans adamlarına” benzetti – Patagonya yeleklerinde oldukca fena niyetli Çad ve Brad’i düşünün. Onlar hem de HBO’larda alay edilen kapüşonlu ve spor ayakkabı kişiliklerinin bir parçası olan “teknoloji kardeşim”. Silikon Vadisi.

Mutchnik bana, “Para ve heyecanın bir kombinasyonu tarafınca hak edilen” dedi, kripto adamı “bu şeyin başarısına o denli sarhoş ki (onun ve erken gelen öteki kardeşleri haricinde) asla kimse bunun hakikaten bulunduğunu anlamıyor. tek konuşmak istediği.”

Mutchnik, kripto platformları ve teknolojisini geliştirmek için çalışan birçok firmanın günlük yaşamla ilgili ve yararlı bulunduğunu düşünürsek, bunun bir utanç bulunduğunu düşünüyor.

“Hızla gelişen teknolojinin kendisi ve onunla çalışanların bir çok, douchey, iğrenç yada çekici değil” dedi. “Gene de sinir bozucu bir dil ve sonsuz ürün ve belirsiz minimalist logolarla kapı bekçiliği yapmak, bir nevi o şekilde.”

Sadece kripto için popüler küçümsemede sıkıntıdan daha derin bir şey var. Pek oldukca insanoğlunun iki senelik bir pandemiden sonrasında IRL etkileşimlerini can attığı bir zamanda, hayatımızın daha da fazlasının çevrimiçi olduğu, kafa karıştırıcı teknik jargon ve Matrix benzeri bir geleceğin ahlakı ile birçokları için yabancı bir kavramdır. Bu şekilde bir yabancılıkla karşı karşıya kaldığımızda geri çekiliriz ve hatta yüzümüze çarparsa geri iteriz.

Kripto zayıflama ilacı gibidir

Matt Damon ve Z kuşağı etkileyicisi Charlie D’Amelio’dan Gwyneth Paltrow ve Justin Bieber’a kadar tüm çizgilerden ünlüler, ortaya çıkan para birimini tanıtmak için Crypto.com yada kripto uygulaması Gemini şeklinde markalarla ortaklık kurmaya başladı.

Reese Witherspoon tweetlendi Ocak ayında, “Yakın gelecekte, her insanın paralel bir dijital kimliği olacak. Avatarlar, kripto cüzdanlar, dijital ürünler ölçü olacak. Bunu planlıyor musunuz?”

Wharton’da pazarlama profesörü olan Jonah Berger, bu agresif konuşmanın niçin her insanın hoşuna gitmeyebileceğini açıklıyor.

Berger bana, “İnsanlar kendilerini sahaya atılmış şeklinde hissediyorlar” dedi. “Bazı yönlerden, birazcık


kilo kaybı

hem de birazcık dolandırıcılık şeklinde hissettiren ilaç. Niçin bu kadar oldukca insan bu kadar çabalıyor? Gerçek olmadığı için olabilir.”

Fyre Fest, Theranos ve Anna Delvey vakfı şeklinde son yılların ünlüler tarafınca onaylanan dolandırıcılıklarından sonrasında kırmızı bayrak. Ek olarak, kripto dünyası kendi başına bazı büyük kayıplar ve dolandırıcılıklar görmüş oldu: Popüler bir NFT oyununun geliştiricileri, bir güvenlik açığı sebebiyle kullanıcı yatırımlarında 600 milyon dolar yitirdi ve bir “kalamar oyunu” jetonunun kıymeti, bir


Netflix

İnternetten kaybolmadan ilkin aynı adı taşıyan şov.

Davacılara nazaran, Kim Kardashian ve Floyd Mayweather’ın kripto promosyonlarının kendi tokenlerinin fiyatını artırmayı amaçladığını iddia eden bir davayla karşı karşıya kalmasına destek olmuyor. .

Şüpheli gördüğümüz bir şey her yerde ortaya çıktığında daha da şüpheci oluyoruz. Berger, tüketici davranışlarını araştırmak için on yıl harcadı. Son olarak kitabı olan “The Catalyst: How to Change Everyone’s Mind”da, insanların kendilerini baskı altında hissettiklerinde iyi mi geri ittiklerini, “tepki” olarak malum bir terimi araştırıyor.

Gelen kutumuzdaki istenmeyen postaları, bir parça önemsiz postayı yada can bunaltıcı bir TV reklamını görmezden geldiğimizde bunu hissederiz. Ek olarak, Witherspoon’un Twitter’ından Jimmy Fallon ve Paris Hilton’un NFT satın alımlarını karşılaştırdığı “The Tonight Show”a kadar her yerde lanse edildiğini gördüğümüzde, bazı insanların kriptoya karşı bu kadar dirençli olmasının bir sebebi de bu.

Berger, “İnsanlar bir şey üstünde satılmaktan hoşlanmazlar” dedi. “Birinin onları ikna etmeye çalıştığını hissettiklerinde, ikna karşıtı radarları kapanıyor.”

Kripto bizi korkutuyor

Bitcoin ve etherden anlatmak başka bir tür alarmı tetikler: bilinmeyenin korkusu.

Bir çok Amerikalı, genç yaştan itibaren paranın iyi mi çalıştığının temellerini biliyor. Kağıt faturalar ve madeni paralar somuttur ve mallarla değiş tokuş edildiğini görmek kolaydır. 19 yaşındaki kripto para birimi etkileyicisi Kadın Teen Crypto, dijital para birimi terimini kavramak daha zor olabilir ve sanki onu idrak etmek için teknoloji mevzusunda bilgili olmanız gerekiyormuş şeklinde göz ürkütücü olabilir.

“Gerçekte, banka kartı kullanmak şeklinde hakikaten anlamadığımız teknolojileri her gün kullanıyoruz – işlemin arkasındaki teknik bilgileri bilmiyoruz fakat işe yaradığını biliyoruz” dedi. “Bu, er ya da geç kripto para birimi için de aynı olacak.”

Hepimiz aynı fikirde değil ve bunun kripto ile ilgisi yok kardeşim. Bitcoin fiyatının 2021 sonundaki en yüksek seviyesinden %50’den fazla düşmesiyle kripto marketlerin kendileri de son zamanlarda kargaşa içinde. “Gelişmekte olan bir varlık sınıfı olarak, nispeten yüksek


oynaklık

bazılarına ara verebilir,” dedi BitWise Asset Management araştırma direktörü David Lawant.

Ek olarak, düzenleme eksikliği, ihtiyaç duyulan elektrik miktarına ilişkin çevresel kaygılar ve dijital para birimlerinin iyi mi değerleneceği mevzusundaki anlaşmazlıklar, kıymetli bir finansal vasıta olarak kriptonun geleceği mevzusunda meşru endişelere yol açtı. Warren Buffet, “dünyadaki tüm bitcoin’i” 25 dolara satın almayacağını bile söylemiş oldu.

Sebepleri ne olursa olsun, ürkme korkuyu doğurur. Psikolog ve “Korkudan Sevinç” kitabının yazarı Carla Marie Manly’nin bana açıklamış olduğu şeklinde, bu, insanların ihtiyatlı olmayı, tanıdık ve güvenli hissettiren durumları tercih etmeyi öğrendiği mağara adamlığı günlerimizden gelen evrimsel bir tepkidir. Çoğunun, bilhassa sağlıkları, güvenlikleri yada mali durumlarıyla ilgili olarak, riske karşı düşük bir toleransı bulunduğunu söylemiş oldu.

“Kripto kültürünü tamamen yabancı bulanlar, muhtemelen bunalmış ve korkmuş hissetme eğiliminde olacaklar” dedi.

Ne de olsa bazılarımız, NFT’lerin, dogecoin’in ve Coinbase’in egemen olduğu bir dünyadan ziyade mağara adamı günlerimize daha yakın hissedebiliriz. İsimleri ve anlamlarının opaklığı, daha fütürist bir topluma doğru bir kaymaya işaret ediyor.

Manly, “Bilgili ve bilinçsiz olarak, gelecekteki değişimin ne getireceği mevzusunda kaygı duyacaklardır” dedi.

Kriptoyu suçla kardeşim

Öte taraftan Manly’ye nazaran, bilhassa azınlıktalarsa, kripto hakkında haiz oldukları bilgilerden coşku duyan başka bir insan kategorisi daha var.

“Bu alanı anlayanlar muhtemelen kendilerini oldukça rahat ve büyük seviyede yıldırılmamış hissedeceklerdir; onların yeterlilik duygusu çoğu zaman herhangi bir yıldırma ve güvensizlik duygularının önüne geçecektir” dedi.

Lawant’ın söylediği şeklinde bu grup “kendi ortak hikayelerini, anlatılarını, memlerini ve öteki toplumsal normlarını yarattı.” Bu, değerlerini paylaşmayan bazılarına yabancılaştırıcı ve hatta tehdit edici gelebilir, diye ekledi.

Bu, Berger’in, toplumsal etkinin, kimliklerini kendi kimliğimize nazaran iyi mi gördüğümüze bağlı olarak, diğerlerinin aynısını yada tam tersini yapmamıza yol açabileceğini kabul eden araştırması ile uyumludur.

“İnsanlar, kendilerinin yapmış olduğu şeyleri yapmaktan hoşlanırlar ve kendileri şeklinde olmayan öteki insanların yapmış olduğu şeyleri yapmaktan kaçınma eğilimi gösterirler” dedi.

Bunun bir kısmı, popüler bir trendden kasten kaçınmayı ihtiva eder şu sebeple bazı insanoğlu buna karşı olduğunuzu göstermekten hoşlanır. Berger, “Kripto meydana getiren bazı kişiler, öteki insanların kendilerini ilişkilendirmek istemeyebileceği belirli bir kimliğe haiz” dedi.

Bu insanların “Bu ‘ben’ meselesi değil. Bazılarına nazaran statüsü olsa da bana nazaran değil” diye düşünebileceğini söylüyor.

Bunun sebebi, kriptoya yatırım yapmak ve bunun hakkında konuşmak, sizin belirli bir insan tipi olduğunuzu düşündürür.

@starterpacksofNYC’nin kurucusu Mutchnik, “Bu, Silikon Vadisi teknoloji kardeşinden değişik bir ahbap türü” dedi. “Bu adam muhtemelen AllBirds yada Patagonia yeleği giymiyor. Moncler yeleği yada aşırı pahalı spor ayakkabılar giyiyor olabilir. Bu adamlar içinde modaya uygun yada takılı olarak algılanmak için bir tür gereksinim (yada en azından arzu) var. “

Sadece kripto ahbap, tıpkı ötekiler şeklinde bir klişedir. Mutchnik’in belirttiği şeklinde, tüm kripto meraklıları adam değil – kripto kardeşliği için bir baskı var. Bir çok kriptoyu basmakalıp “kripto birader” kalabalığının dışındaki insanoğlu için daha erişilebilir hale getirmeye çalışırken, tüm kripto meraklıları bitmek bilmeyen bir halde bitcoin hakkında konuşmuyor. 37 yaşındaki Deana Burke ve 29 yaşındaki Natasha Hoskins tarafınca kurulan Boys Club. , bayanları ve ikili olmayan insanları kripto alanına çağrı etmek içindir.

Sadece klişenin var olduğu gerçeği insanları caydırmak için yeterlidir. Mutchnik’in söylediği şeklinde, “Kripto tamamen fena değil, yalnız fena bir halde pazarlandı.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Bebek Bakıcısı
uaeupdates.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu seo paket casibom