Telegram’da iş kanalı iyi mi oluşturulur? (Masaüstü, iOS yada Android)
Telegram, bulut tabanlı önder bir anlık ileti platformudur. Gizliliği, hızı, ses ve video kalitesi ve öteki rakipsiz özellikleri ile ana rakibi Whatsapp’a bakılırsa son yıllarda popüler hale geldi.
2018’de Telegram’ın seyirci kitlesi 200 milyon kişiye ulaştı ve her gün 500.000 yeni kullanıcı messenger’a katıldı. 14 Ağustos 2013’te iOS ve 20 Ekim 2013’te Android için piyasaya sürüldü.
Telegram Kanalları Nedir?
Telegram, işletmelerin ileti yayınlamak için kanallar, gruplar ve botlar oluşturmasına ve yönetmesine, sohbetlere katılmasına ve botlar vesilesiyle güvenilir alan kişi desteği sunmasına olanak tanıyan kuvvetli bir vasıta seti sunar.
Bugün Telegram kanallarına ve bunların maksimum yarar için iyi mi kullanılacağına değineceğiz.
Telegram kanalları, kullananların aynı anda birden fazla kullanıcıya ileti yayınlamasını sağlar. Toplumsal medyada olduğu şeklinde, bir yada daha çok yönetici tarafınca gösterilen içeriğinize erişmek için kullananların kanalınıza abone olması gerekir.
Bir Telegram kanalı, yararlı içeriğin paylaşılmasından bir iş stratejisinin uygulanmasına kadar çeşitli amaçlar için kullanılır. Ek olarak, şirketinizin imajını oluşturmak ve geliştirmek, satışlarınızı çoğaltmak, kar elde etmek, alan kişi sadakatini çoğaltmak ve daha fazlası için kanalınızı kullanabilirsiniz.
Telegram kanalı iyi mi kurulur? (Adım adım öğretici)
Telegram kanalları iki türe ayrılır:
- hususi kanallar yalnızca aboneler erişebilir ve genel aramalarda görünmez. Hususi bir kanala katılmak için kanal sahibinden (yönetici) bir bağlantı almanız gerekir. Hususi bir kanal, firmalar ve takımlar için muhteşem bir çözümdür. Bu kanal türünü ek olarak kişisel notlar, yansımalar vb. yazmak için de kullanabilirsiniz. Ayrıca, hususi kanalınızı her an her insana açık hale getirebilirsiniz.
- Genel kanallar abone olup olmadıklarına bakılmaksızın internete açıktır. Arama sonuçlarında genel bir kanal görüntülenir ve kısa bir adresi (bağlantısı) vardır.
Telegram Kanalları gereksinimleri ve özellikleri
- Kanal girişi 5-32 karakter içermelidir
- Kanal adı ve biyografisi en fazla 255 karakter uzunluğunda olmalıdır
- Her hesap en fazla 10 genel kanal oluşturabilir
- Kanal başına sınırsız sayıda abone
- Kişilerinizden 200’e kadar kullanıcıyı kanalınıza katılmaya çağrı edin
- 50’ye kadar yönetici ilave edin
- 20 bota kadar etkinleştirin
- İçerik yayınlandıktan sonraki iki gün içinde düzenlenebilir
- 1000’den fazla abonesi olan bir kanalı silmek için kullanıcı yardımı ile iletişime geçmeniz gerekir.
Telegram kanalı iyi mi oluşturulur?
Masaüstü uygulaması yada mobil uygulama (Android ve iOS için) vesilesiyle bir Telegram kanalı oluşturmak kolaydır:
- Telegram masaüstü uygulaması: Sol üst köşede, Menü simge (üç çizgili olan). Seçme “Yeni Kanal” açılır menüden.
- Telgraf Android uygulaması: Söyleşi listesini açın, Menü simge ve seçin “Yeni Kanal.”
- Telgraf iOS uygulaması: İçinde “Sohbetler” sekmesinde, sağ üst köşedeki yeni ileti simgesine tıklayın. Seçme “Yeni Kanal.”
Masaüstünde adım adım eğitim:
Seçme “Yeni Kanal”
Yeni bir pencere açılacaktır. Kanal adınızı ve biyografinizi girin. (Yukarıdaki karakter sınırlarına bakın.) “Oluşturmak.”
Bir sonraki pencerede kanalınızın türünü seçin. Kanalınızın her insana açık olmasını istiyorsanız, bunun için bir bağlantı geliştirmeniz gerekir. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, ”/catmarketing.” Seçtiğiniz bağlantı kullanılamıyorsa, başka bir seçenek önermeniz gerekir.
Bir sonraki adım olarak, kişilerinizden en fazla 200 kişiyi kanalınıza katılmaya çağrı edebilirsiniz. Eklemek istediğiniz kullanıcıları seçin ve tıklayın “Çağrı et.” Bu adımı tamamen atlayabilirsiniz.
Tamamlandı! Artık bir Telegram kanalının gururlu sahibisiniz. Bir sonraki adım, kanalınızı oluşturmak ve özelleştirmek.
Bir Telegram kanalı iyi mi özelleştirilir?
Kanalların görsel yönü oldukça önemlidir. Aslına bakarsak tasarım, potansiyel bir abonenin bilincinde olmadan da olsa dikkat etmiş olduğu ilk şeydir.
Telegram kanalınızın ana tasarım öğeleri içinde bir ad, yaşam öyküsü (kısa izahat) ve avatar bulunur. Biyografiniz şöyleki olmalıdır:
- Özlü
- Açık
- bilgilendirici
Karakter sınırı 255 iken, 200 karaktere sığdırmaya çalışın. Bu şekilde, kullanıcılar metninizi süratli ve verimli bir halde alabilirler. Kanalınızın özünü ortaya çıkarın ve yazışma bilgilerini sağlayın. Mesela, bir bot adı ekleyebilir, fiyatlandırma planlarınıza bağlantı vb.
Biyografinizi görüntülemek için tıklayın Menü simge ve seçin “Kanal bilgilerini görüntüleyin.”
Telegram kanalınız için doğru adı seçerken hedef kitlenizin dilini kullanın. İsim, kanalınızın özünü 1-3 kelime ile özetlemelidir. Telegram hedef kitlenizi genişletmeyi planlıyorsanız, adınıza anahtar kelimeler eklemek mantıklıdır.
Adınızı yada biyografinizi düzenlemek için Menü simge ve seçin “Kanalı Yönet.”
Telegram Kanalı avatar boyutu/boyutları
Avatarınız Telegram kanalınızın yüzüdür. Bu ufak fotoğraf, hedef kitlenizin zihninde doğru çağrışımları uyandırmaktan mesuldür.
Daha iyi marka tanınırlığı için kurumsal logonuzu avatarınız olarak kullanmanızı tavsiye ederiz.
Farklıymış olabileceğiniz şeklinde, Telegram yuvarlak avatarlar kullanır. Gene de resminizi kırpmanız gerekmez; haberci bunu otomatikman yapmış olacaktır.
Bir tek 300px × 300px kare bir fotoğraf yüklemeniz gerekiyor. Tasarımınızın temel öğelerinin merkezde düzenlendiğinden güvenli olun.
Bir logo yüklemek için, Menü simge ve seçin “Kanalı Yönet.” Yeni bir pencerede, Kamera simge.
Logoyu cihazınızdan ilave edin. Resminizin görünür alanını ayarlayın. Tebrikler! Artık Telegram kanalınızın bir yüzü var “Kaydet”e tıklayın.!
Telegram kanalınızı iyi mi yönetirsiniz?
Yöneticiler
Kanalın yaratıcısı, varsayılan olarak onun yöneticisi olur. Kanalınızı yönetme mevzusunda desteğe ihtiyacınız var ise, abone tabanınızdan daha çok yönetici ekleyebilirsiniz. Her yöneticiye kanalı yönetmesi için sınırı olan yada tam haklar verebilirsiniz. Mesela, bir yöneticinin yeni abone ekleme hakkını saklı tutarken içinde ne olduğu yayınlamasına ve düzenlemesine izin verebilirsiniz.
Seçme: Ayarlar – Kanalı Yönet – Yöneticiler – Yönetici ilave edin. Abone listenizden doğru kullanıcıyı seçin. Ekranda yeni bir pencere belirecektir. Yöneticinize vermek istediğiniz hakları deneyin.
Tıklamak “Kaydetmek” ;
Hashtag’ler
Hashtag’ler, toplumsal medyada doğru detayları bulmanın süratli bir yoludur. İçeriğinizi oraya koymak için her gönderiye hashtag eklediğinizden güvenli olun. Size verecek iki akıllı ipucumuz var:
- Birkaç kelimeden oluşan bileşik hashtag’lerden kaçının. #marketingnewsinusa şeklinde bir hashtag’iniz var ise, bunu daha ufak hashtag’lere bölün: “#pazarlama, #news, #usa.
- Hashtag’lerinizi hedef kitlenizin dilinde yazın.
anketler
Birkaç yıl ilkin Telegram’da anket yapmak için hususi bir bot kullanmanız gerekiyordu. Şimdi bunu iki tıklamayla kolayca kendiniz yapabilirsiniz. I vur Menü simge ve seçin “Anket Oluştur.” Sorunuzu yazın ve en fazla 10 seçenek ilave edin. Anket yapmak, hedef kitlenizden geri bildirim almak için kuvvetli bir stratejidir. Kanalınızı herhangi bir halde değişiklik yapma olasılığını düşünüyorsanız, ilkin abonelerinizin fikirlerini sorduğunuzdan güvenli olun.
Bazı içerik yönetimi ipuçları
- Geceleri yeni içerik yayınlamayın. Tüm kullanıcılar gece bildirimlerini dönem dışı bırakmadığından, istemeden onları rahatsız etme riskiniz vardır.
- En uygun gönderi planınızı bulun ve ona bağlı kalınca. En yoğun paylaşım saatleri, toplumsal medyada sabah 8, akşam 6 ve akşam 8’dir. Sabah ciddi şeyler yayınlamaya çalışın ve günün ilerleyen saatlerinde daha azca talepkar içerik bırakın.
- Miktar yerine kaliteyi seçin. Yüksek kaliteli bir gönderinin, kıymeti şüpheli beş kısa yayından daha iyi bulunduğunu ihmal etmeyin.
- Gönderi sıklığınız, kanalınızın mevzusuna bağlıdır. Bir haber kanalınız var ise, her gün (hatta her saat) yeni içerik yayınlamanız problem değil. Öteki endüstriler için haftada 2-3 büyük gönderiye sadık kalınca.
- Kullanıcılar hafta sonları yerine iş günlerinde yeni bilgilere daha açıktır.
Comments are closed.