Son dakika 10 Ekim 2026, Cumartesi
Güncel Haberler

Ticaret Bakanı Bolat'tan fon ve mal beyanı açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son günlerde gündemi meşgul eden fon iddiaları üzerine açıklamada. Hedef Portföy liderliğinde SUKUK hesabına 2024 boyunca yatırılan miktarın ise kalmış o

Renkli Yazı Haber Merkezi · Güncelleme: · ⏱ 2 dk okuma · 👁 5
W 𝕏 f ✈
Ticaret Bakanı Bolat'tan fon ve mal beyanı açıklaması
Ticaret Bakanı Bolat'tan fon ve mal beyanı açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son günlerde gündemi meşgul eden fon iddiaları üzerine açıklamada. Hedef Portföy liderliğinde SUKUK hesabına 2024 boyunca yatırılan miktarın ise kalmış olduğunu söyleyerek rantlara yalanladı. Ömer Bolat, kamuoyunda kendisini, ailesini ve görevini hedef alan fon iddiaları üzerine bir bildiri düzenledi. Bildirisinde fondan yasal süreç başlamadan miktarın çekildiği ve kapatıldığını iddia eden spekülasyonları reddetti.

Göreve sonra kendisinin ve birinci derecedeki aile yakınlarının mal varlığı bildirimlerini mevzuata göre yetkili kurumlara teslim ettiğini ifade etti. Herhangi bir kazanç ve mal varlığını saklamadığını vurguladı. Ömer Bolat, "Bugüne kadar mülkimizi gizlemedik, kazançlarımızı şeffaf olduk".

Türkiye'de bin 200'den fazla finansman fonunun yanı sıra birçok finans piyasası aracı bulunduğunu hatırlatan Bolat, 16 Eylül 2026'da açılan incelemeler sonrasında kendi adının da gündeme sosyolojik açıdan cevabını gösterdi. Siyasal linç tanımıyla olayları nitelendirdi.

Ailesinin birikimine ilişkili rakamları aktardı. Dört on üç yıl özellikle özel sektör, akademik ile ticaret geçmişinden olan 37,8 milyon TL'lik tasarrufun kendisinin meslekî faaliyetlere ara verdiği 26 Şubat 2024 tarihinde Hedef Yatırım Portföy bünyesine yatırdığını belirtti. Yatırımı yaklaşık iki yıl sekiz ay kapatılmadığını ve de hesabın üzerinde sürdürülmeye devam ettiğini. İşbu dönem içerisinde birikimler oranında hisse senedi alım satım yapılmadığını ifade etti. Bakan Bolat, iddia edilen 'fona 400 sekiz yüz aldı' ördüğünü söyledi.

Kendisinin söz konusu finansal şirketlerde yönetim görevi, >lik veya imzası hakkı bulunmadığını teyit etti. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Kişinin kripto varlıkları yok söyledi. Yurt dışı varlıkları yada kazanç konularında bir bilgi bulunmadığını söyledi. Vergi sosyal güvenlik borçlarını yok ek olarak. Devlet denetimi kurumları MASAK, SPK, BDDK ve Gelir İdaresi Başkanlığı gibi yapılacak denetimlere kapalı olmadığını söyledi. Ailesi eş zamanlı zor durumlarda ağlayan çocuklarının mağduriyetlerine söz ederek suçlamaları yayan kişilere hukuki yollarımı kullanmaya hazırlıklı olduğunu söyledi.

#Güncel Haberler #Renkli Yazı #güncel
W 𝕏 f

İlgili Haberler