Panele katılan Milli Olimpiyat sporcusu Salih Korkmaz ve Türk milli Paralimpik yüzücü Koral Berkin Kutlu, sportif maceralarını izleyicilerle paylaştı.
Sermaye, Ekonomist, Start Up Görmek CEOLife Uludağ Ekonomi Zirvesi (UEZ Sapanca 2024) tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi (UEZ Sapanca 2024), bu yıl 13. kez Türkiye’den ve dünyadan saygın siyasetçileri, iş dünyası liderlerini ve akademisyenleri ağırladı.
Sponsorluğunda P&Gtarafından düzenlenen altıncı panelin teması “Paris 2024 ve sporun gücü” idi.
Panelin moderatörlüğünü P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı gerçekleştirdi.
ve Genel Müdür Tankut Turnaoğlu Tamamlamak. Kahraman sporcularımız olduğunu ve onlara destek veren yöneticileri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Turnaoğlu, firma olarak spora ciddi destek sağladıklarını söyledi. 2012 yılından bu yana Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte projeler yürüttüklerini hatırlatan Turnaoğlu, bu desteğin devam edeceğini kaydetti. Turnaoğlu, şunları söyledi: “Biz esasen annelerin savunucusuyuz. “5-12 yaş arası çocuğuna spor yaptıran her anne bizim için Yıldız Anne oluyor” dedi.
Bir annenin çocuğuna olan bağlılığı çok önemlidir.
Panelde konuşan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat, “Bir annenin çocuğuna olan bağlılığının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir hikaye. Bu hikayeye Türkiye’de P&G ile birlikte başladık. Seçtiğimiz sporcuların annelerini olimpiyatlara getirdik. Beşiktaş olarak tüzükte önemli değişiklikler yaptık. Olimpiyatlara giden bir Paralimpik sporcu, aidat ödemeden kulübe üye oluyor. Kadın kotası getirdik. Bu adamlar çok zor bir iş yapıyorlar. Salih Korkmaz zorlu bir yürüyüş sporcusudur. Kendisi yürümede dünya standartlarında bir atlettir ve yürümek dünyadaki en zor maratondur. Herkese örnek olmalıyız dedi.
Birlikte hareket edersek başarı elde edilir
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr.Murat Aksu, Türkiye’nin Paralimpik geçmişine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“İlk Paralimpik Oyunları 1960’lı yıllarda yapıldı, bizimki ise 1990’lı yıllarda. İlk gerçek takımımız 2004 yılında olimpiyatlara gitti. Böyle bir ülkenin 40. sırada olması bizim için yeterli değil. 20 yılda önemli başarılara imza attık ama yeterli değil. Türkiye’de Paralimpik bilincinin artması için en azından ilk 10-15’e girmemiz gerekiyor. Sponsorlarımız, bakanlığımız, kulüplerimiz ve federasyonumuz birlikte hareket ederse bu başarıya ulaşacağız.
Başarı kolay gelmedi
Yaptığı sporun kolay olmadığını söyleyen Türk milli paralimpik yüzücü. Koral Berkin Kutlu, “9 yaşında doktor tavsiyesiyle başladım. Birçok havuza gittim. Ama hiçbirinde yüzmeyi öğrenemedim. Bunu şu anki İstanbul Büyükşehir Belediyesi havuzunda öğrendim. Kolay değildi. Başımı suyun altına sokamadım ama sonunda başardım. Orada yüzmeyi öğrenmem 6 ayımı aldı. Daha sonra yarışmalarda birincilikler gelmeye başladı” dedi.
Sporcunun arkasında maddi destek olmalı
Milli Olimpiyat Sporcusu Salih Korkmazkonuşmasında şunları söyledi:
“Çok zor bir sektörü temsil ediyoruz. Spor maceram böyle başladı. Köyümüz okula çok uzak. Neredeyse 14-15 kilometre. 2006 yılına kadar köye ulaşım için uygun bir yol yoktu. Bu nedenle spora başladık. Beden eğitimi öğretmenim öncüydü. Bana bir yarışmaya katılmamı söyledi. Ama oraya gidenler her zaman eğitimli sporculardı. Öğretmenim üçüncü olursam bana ödül vereceğini söyledi. Onun birinci, ikinci olmasını bekledim, sonra ben üçüncü oldum. Dünya çapında birçok yarışmaya katıldık ve başarılar elde ettik. 2024 Paris Olimpiyatlarına da katılacağız. Umarım Paris bizim için tarihi bir an olur.
Bu bir ekonomik zirve. Bir sporcunun arkasında maddi destek varsa o sporcu da başarılı olacaktır. “Güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir ekonomimiz var ve bunun meyvelerini olimpiyatlarda göstereceğiz.”
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası
—–Sponsorlu Bağlantılar—–