Usta yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Bakan Koca acı haberi açıkladı

Son dakika haber: Bir süredir rahatsız olan yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu, bugün kaldırıldığı hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu’nun ölüm haberini açıkladı.

Bakan Koca, paylaşımında şunları söyledi: “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, ani rahatsızlığı sonrasında kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet dileriz. Kendisi ve ben yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Sevenleri olarak acımız büyük.” dedi.

CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

Gazeteci Cüneyt Özdemir, kayınpederi Türker İnanoğlu’nun cenaze programını duyurdu. Özdemir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Türker İnanoğlu’nun cenaze töreni şu şekilde planlandı.
4 Nisan Perşembe
Saat 10.00’da Tim Gösteri Merkezi’nde tören.
Öğle namazının ardından Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca aile mezarlığında defnedilecek.

BAKAN ERSOY’DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türk sinemasına önemli filmlere imza atan ünlü yapımcı, yönetmen ve girişimci İnanoğlu’nun vefatına ilişkin sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Türk sinemasının duayeni, yönetmen, senarist, yapımcı ve ödül sahibi. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü Türker İnanoğlu, “Ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bakan Ersoy, “Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi. dedi.

TÜRKER İNANOĞLU’NUN HAYATI

1936 yılında Karabük’te doğan Türker İnanoğlu, 1957 yılında Güzel Tatbiki Sanatlar Yüksek Okulu öğrencisi iken yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi.

Ömer Lütfi Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerin asistanlığını yapan İnanoğlu, yönetmenliğe 1959 yılında “Sensiz Yaşayamam” filmiyle başladı. İnanoğlu, 1960 yılında Erler Film adında kendi film yapım şirketini kurdu.

Ekran görüntüsü 2024-04-02 204508

TÜRK TELEVİZYON TARİHİNDE BİR İLK GETİRDİ

Kısa sürede birçok filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini yapan İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video Film AŞ’yi kurarak Türkiye’yi videoyla tanıştırdı ve Türkiye’de ilk kez video kaset dağıtımını başlatarak bir ilke imza attı.

İnanoğlu, daha sonra 1985 yılında Ulusal Radyo ve Televizyon adlı televizyon stüdyosunu kurdu ve burada birçok televizyon yapımına imza attı.

Ekran görüntüsü 2024-04-02 204429

İnanoğlu’nun TRT’de hayata geçirdiği “İcraatın İçden” programı, Türk siyasi tarihi ve televizyon yayıncılığında önemli bir yer edindi. Dönemin başbakanı Turgut Özal ayda bir bu programa çıkıyor ve hükümetin yaptıklarını kamuoyuna anlatıyordu.

Özel televizyon kanallarının ortaya çıktığı döneme de damgasını vuran İnanoğlu, 1994 yılında Türkiye’nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan ATV’yi kurdu.

Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Şişli’de Kent Sineması ve Kavacık’ta Boğaziçi Sinemaları’nın sahibi İnanoğlu, 2005 yılında Türker İnanoğlu Maslak Gösteri Merkezi’ni (TİM) açtı.

Ekran görüntüsü 2024-04-02 204418

CENNET MAHALLESİ VE ARKA SOKAK YAPIMCISI

İnanoğlu, kariyeri boyunca 84 film ve dizi çekti ve bu yapımlardan 71’inin yönetmenliğini yaptı.

Unutulmaz birçok Yeşilçam filmine imza atan İnanoğlu’nun son dönemde yapımcılığını üstlendiği “Cennet Mahallesi”, “Arka Sokaklar” ve “Akasya Durağı” adlı televizyon dizileri Türk televizyonlarına damgasını vurdu.

Ekran görüntüsü 2024-04-02 204401
Türker İnanoğlu’nun sevilen yapımlarından bazıları şöyle:

“Zübük”, “Arabesk”, “Kan Parası”, “Kara Murat: Fatih’in Fedaisi”, “Fal Kuşu”, “Vurgun”, “Elveda”, “Fadime”, “Hafız Yusuf Efendi”, “Velet”, “Keriz” “, “Ömerçip”, “İki Mahkum”, “Cennet Mahallesi”, “Yan Yollar”, “Akasya Durağı”

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Hayatını kaybedeceği iddiası sıradanlaştı! Hayatını kaybedeceği iddiası sıradanlaştı!
Ateş paylaşımı geldi! "Cezasını çeksinler..."Ateş paylaşımı geldi! “Cezalarını çeksinler…”
Söylendi “Kayboldu” denildi! Cevap geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir