Mahalli sakin bahçe tecim programını başlatıyor
Mahalli sakin Kimberlee Jacobs, “Plant and Seed Swap Siloam Springs” tecim programı vasıtasıyla bahçecilik camiasını bir araya getiriyor.
Mahalli Arkansanlılar Feysbuk’u kullanarak çiçek, tohum ve öteki nebat çeşitlerinin ticaretini yapabilirler. Bu, bahçıvanlara toplumu bir araya getirirken bahçelerini genişletmenin ekonomik bir yolunu sunar.
“Nebat ve Tohum Değişiklik yapma Siloam Springs” programı, Feysbuk’u bahçıvanların bağlantı kurması ve paylaşması için bir platform olarak kullanıyor.
Jacobs, “İnsanların gidip bol miktarda haiz oldukları şeyleri yayınlamaları için mükemmel bir yer” dedi. “Şu demek oluyor ki, eğer bir türden oldukça sayıda tohumunuz var ise, o vakit bir ihtimal oldukça biberi olan ve oldukça tohumu olan biriyle tecim yapabilirsiniz.”
Sayfa, hem çömez hem de deneyimli bahçıvanları teşvik edici yorumlarda bulunmaya ve bahçelerini büyütmeye destek olacak değişik “ipuçları ve püf noktaları” sunmaya çağrı ediyor. İnsanlar haiz oldukları ve takas etmek istedikleri bitkilerin resimlerini yayınlayabilirler.
Program yalnızca tecim ve kulaktan kulağa deneyimlerle gelişir. Bu, satın alma, satma yada reklam yapmamak anlamına gelir.
Jacobs, “Tamamen parasız olması gerekiyordu” dedi. “Bir kadın içeri girdi (Feysbuk sayfası) ve ‘Ah, bu bitkileri 5 dolara aldım.’ Hayır, konsept bu değil.”
Parayı denklemden çıkararak artan tohum fiyatlarına ucuz bir alternatif oluşturuyor. Artık hepimiz tutkuyla bağlı olduğu bitkilerle ilgilenme ve tecim yapma olanağına haiz.
Başlangıçta, program yavaş bir başlangıç yapmış oldu ve bir tek beş üyeye sahipti. Çekici gelmiyordu. Jacobs harekete geçti ve Siloam topluluğu Feysbuk sayfasında bir bağlantı yayınladı.
“Ben de oraya gittim ve ‘Hey, tüm bahçıvanları çağırıyorum’ dedim. Ve derhal kalktı.” Yalnız birkaç hafta içinde çabaları meyvelerini verdi ve şimdi “Nebat ve Tohum Değişiklik yapma Siloam Springs” Feysbuk sayfasının 231 üyesi var ve büyümeye devam ediyor.
Artık program başladığına gore, üyelerini tecim deneyimlerini yapınak takası Feysbuk sayfasında yayınlamaya teşvik ediyor.
“Onlardan tecim yaptıklarında insanların görebilmesi için şu mesajı göndermelerini isterim: ‘Hey! Hakikaten oldukça kolay.’ Bir dahaki sefere Arvest’e yada Walmart’a gittiğinizde, ‘Hey Bonnie, benimle burada buluş. Senin için bazı bitkilerim var’ dersin. Fazlaca rahat.”
Jacobs, insanların tecim yaparken birazcık endişeli hissedebileceğini anlıyor, sadece bunu rahat tutmanın keyifli bir edinim getireceği mevzusunda ısrar ediyor.
Artan sayılar ona esin veriyor. Bu yüzden Feysbuk grubu için başka projeler başlatmayı planlıyor. “Resmi bir görüşmemiz olmadı fakat bunu düşünüyorum” diyor Jacobs.
Başka bir düşünce, San Diego, California’daki eski nebat takas grubundan çıktı.Düşünce, bir gruptaki her insanın 10 minik poşet tohum getirmesini ve gruptaki öteki kişilerle bir poşet takas etmesini sağlamaktır. Artık her insanın bahçesi için 10 değişik tohumu var. “Şu demek oluyor ki tüm bahçenizi esasen paylaşarak elde edersiniz. İnsanların bahçe işlerine yatırım yapması için hakikaten mükemmel bir yol.”
Nebat ve tohum takasının amacı budur. Topluluğu bir araya getirmek ve kendi bahçelerine yatırım yapmak isteyen herkesi desteklemekle ilgili.
O zamana kadar programı ve bahçesini yönetmekle meşgul. Bitkileri bu yıl Arkansas toprağına gitti ve gelişti.
“(Laleler) burada mükemmel iş çıkardı. Fazlaca şaşırdım. Her şey burayı seviyor. Minik gül çalıları getirdim … ve birazcık çıldırıyorlar, ki bu mükemmel.”
Comments are closed.