2024 turizm hedefi belirlendi – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Turizm sektörü temsilcileri “Turizm Haftası” münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, ülkeler ve insanlar arasında barış köprülerinin kurulmasında turizmin önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Günümüzde dünyada 1,5 milyara yakın uluslararası seyahat yapılıyor. İstihdam yaratan ve katma değer yaratan yapısıyla yıllık bazda yer alıyor.” “Çok stratejik bir sektör olan turizmde küresel rekabet her geçen gün artıyor.” dedi.

Türkiye’de turizm büyümesinin 2024 yılında da devam etmesinin beklendiğini belirten Bağlıkaya, kaynak pazar olarak Türkiye’ye yönelik rezervasyonlarda ciddi artışlar yaşandığını ve ziyaretçi sayısı dağılımının ağırlıklı olarak 3-4 ilde yoğunlaştığını söyledi.

Firuz Bağlıkaya şöyle devam etti:

“Bu durumu değiştirip, harcaması yüksek gelir grubundan ziyaretçiyi ülkemize çekmeliyiz. Yine gelirlerimizi artırmak için kültür, sağlık, turizm gibi katma değeri yüksek turizm türlerinin payının arttırılması önemli. konferanslar ve gastronomi konusunda bu fikirden yola çıkarak “Turizmin Yüzyılı” projesini hayata geçirdik. Hedefimiz ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan turizmin ülkemizin dört bir yanına ve tüm yıl boyunca yayılmasını sağlamaktır. . Ülkemize yurt dışından daha fazla turist getirmek ve turizmi 12 aya ve ülke geneline yayarak turizm gelirlerimizi artırmak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz.”

“GELECEĞİ BELİRLEYEN ORTAK ALANLARDAN BİRİSİDİR”

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, uluslararası turizm rekabetinin yoğun olarak yaşanmasının beklendiği 2024 yılında turizm sektörünün öneminin ve görevinin daha da artacağını belirterek, şöyle konuştu: “TÜRSAB olarak üyelerimizle birlikte tüm gücümüzle çalışıyoruz. Seyahat acentası sektörü olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 60 milyar dolar gelir ve 60 milyon turist hedefine ulaşmak için görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin gelecekte 100 milyon ziyaretçiye ulaşma hedefi dikkate alındığında Türkiye’de turizmin öneminin daha da artacağını kaydeden Bağlıkaya, şunları kaydetti:

“Bu hedeflerle Türkiye genelinde 1,5 milyon olan turizm istihdamının en az iki katına çıkmasını bekliyoruz. Dolayısıyla turizmin ülkemizin geleceğini belirleyen lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edeceğini yürekten kutluyoruz. Turizm Haftası’nda tüm turizm paydaşları, birlikte yeni başarılara imza atacağımıza inanıyor.

“TOPLAM MALİYET 90 MİLYAR DOLAR YAKLAŞIK”

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Turizm Haftası”nı umut dolu duygularla kutladıklarını söyledi.

Eresin, şöyle konuştu: “Türk turizminin rekabet gücünü artıran ve bu gücü sürdürülebilir kılan öncü temelleri bir araya getirdiğimiz için çok mutlu olduğumuzu vurgulamak isterim. Türk turizminin toplam turist sayısı 50 milyona ulaştı. 85 bin yataktan 2 milyon 1,5 milyon yatak Turizme yatırım “Bugün toplam maliyet 90 milyar dolar civarına, istihdam edilen kişi sayısı da 1,5 milyon civarına çıktı.”

Türkiye’nin 2024 ziyaretçi sayısı ve turizm geliri hedeflerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı hedefleriyle uyumlu olduğunu vurgulayan Eresin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yıl hedefimiz 60 milyar dolar turizm gelirine ve 60 milyon turiste ulaşmak. Turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak cari açığı doldurmaya devam edeceğine, ekonomiye, istihdama ve ülkenin kalkınmasına güçlü destek sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz. Avrupa’nın İstanbul’a ilgisi yavaş yavaş toparlanıyor. Japonya ve Çin pazarlarında da yüksek oranlı artışlar, Uzakdoğu pazarlarında da geri dönüşün başladığını gösteriyor. 2024 yılında uluslararası turizm fuarlarından gelen sinyaller de beklentilerimizi doğruluyor. “2019 yılında otel doluluklarında artış olacağını umuyoruz.”

“AVANTAJLARI OLAN BİR ÜLKEMİZ”

Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Başkanı Adviye Bergemann, Türkiye’nin çok farklı dinamiklere sahip bir ülke olduğunu belirterek, “Sektör 2024 için daha temkinli hedef ve planlar belirledi.” dedi.

Bergemann, “Bizim dileğimiz daha iyi bir yıl geçirmek ve yılı yüksek doluluk oranlarıyla tamamlamak. Lüks turizmde Avrupa önceki yıllara göre çok daha iyi durumda. Birçok avantaja sahip bir ülke. Bunlara odaklanarak tüm turizm profesyonellerine büyük fırsatlar sunabiliriz.” Hayırlı bir sezon geçirmenizi diliyor, tüm meslektaşlarımı Turizm Haftası’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir