Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün, üyelerini hayatta tutmak ve ifşa edilen örgütün yerine koymak amacıyla avukatlar ve sosyal medya grupları aracılığıyla oluşturulan “mevcut yapısı” nedeniyle aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar’ın da bulunduğu 20 kişinin yargılanması, Bugün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 6 tutuklu sanık SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Duruşmada tutuklu olmayan bir sanık ve sanıkların avukatları da hazır bulundu.
“ADNAN OKTAR YOLDAN ÇIKTI”
Örgütün yasal imamı olan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık Fatih Kılıç mahkemede ifade verdi. Kılıç, şunları söyledi: “Bu örgüt insanın tüm hücrelerini enjekte ediyor. Adnan Oktar operasyon sürecine gelene kadar aklını kaçırıyordu. Adnan Oktar sürekli operasyondan korkuyordu, zaman zaman dışarı çıkıyordu. Sıradan bir insan görüntüsü vermek için silahlı muhafızlardan oluşan bir orduyla alışveriş merkezlerine gidiyorduk.” “O zamanlar çok ciddi korkuları vardı” dedi.
“GÜÇ KOMPLEKSİNE SAHİP BİRİSİYDİ”
Adnan Oktar’ın sürekli kendisine suç ortağı aradığını iddia eden görgü tanığı Fatih Kılıç, şunları söyledi: “Son yıllarda A9 TV çıldırınca herkesi suça karıştırmaya çalıştı. Yarın operasyon olsa arıyordu. Adnan Oktar hiçbir kitabını, hiçbir makalesini yazmadı ama ekibi kendisi yazdı, meşru yoldan para kazanmayı bilmiyor, geçimini hep başkaları üzerinden sağlıyor “Konuşabiliyor” dedi.
“Avukatlar tüm işi organize ediyor”
Pek çok aileye akıl almaz çirkinlikler yaptığını kaydeden Tanık Kılıç, şunları söyledi: “Artık bütün dertleri mağdurları manipüle etmek ve aktif pişmanlıklar. Adnan Oktar’ın cezaevine girdiğinde ilk yaptığı iş avukat atamak oldu. Herkesten avukat atamasını istedi. Kendisini ve örgütü aklayan yazılı ifadeler aldı. Bazıları bunu yapmak istemedi.” Bunun riskli olacağını ve Adnan Oktar’ın kendilerini dosyaya bağlamaya çalıştığını anladılar. Bütün ifadeleri aldı. Tabii bu açıklamalar. onu durdurmadı, cezaevindeki herkesten kendisine mektup yazmasını istedi ve tüm bunları organize eden avukatlar da bundan pişman oldu. “Bunlar yaşanmasın diye kontrol altında tutmaya çalışıyordu. Sonra herkes birbirine mektup yazmaya başladı” dedi.
SAVCI TAHLİYE İSTEDİ
Duruşma savcısı tutuklu sanıklar Ferhunde Eda Babuna ve Meltem Daban’ın tahliyesini isterken, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
ADNAN OKTAR DIŞINDA TUTUKLU KİŞİLER SERBEST BIRAKILDI
Geçici kararını açıklayan mahkeme, Adnan Oktar dışındaki tutuklu sanıklar Meltem Daban, Ferhunde Eda Babuna, Elvan Şahin, Aslı Efeoğlu ve Mine Kalça’nın adli kontrol şartıyla yurt dışına çıkma yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi. Yurtdışına. Mahkeme duruşmayı 11 Ekim’e erteledi.