Dolar 49,9770 ₺ ▲ %0,07Euro 56,0276 ₺ ▲ %0,53Gram Altın 6.280,35 ₺ ▲ %0,34BIST 100 10.888,27 ▲ %1,20Bitcoin $77.849 ▼ %0,4914:17 itibarıyla
Son dakika 2 Kasım 2026, Pazartesi
Gündem

Hortum tehlikesi çevre illere yayılırken Antalya'da fırtına bilançosu ağırlaştı

Akdeniz bölgesinde son günlerde ağır yağışların etkisi altında şiddetli etkisinde olan kentte, fırtına olasılığı bir kez daha ortaya çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya içi

· Renkli Yazı · Güncelleme: · ⏱ 1 dk okuma · 👁 3
W 𝕏 f ✈
Hortum tehlikesi çevre illere yayılırken Antalya'da fırtına bilançosu ağırlaştı
Hortum tehlikesi çevre illere yayılırken Antalya'da fırtına bilançosu ağırlaştı

Akdeniz bölgesinde son günlerde ağır yağışların etkisi altında şiddetli etkisinde olan kentte, fırtına olasılığı bir kez daha ortaya çıktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için sarı kodlu uyarı güçlendirdi. Antalya'da şiddetli sağanaklar kanaldan devam ederken, kentteki Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir şantiyede fırtına oluştu. Yıkıcı fırtına, çalışanların iki konteyneri güçlü rüzgarla parçalamakla birkaç saniye içinde işçileri savurdu. Olay sonrası bölgeye 112 sağlık, polis ve itfaiye sevk edilerek. Yapılan araştırma sonucunda, 2'sinin ölü, digerlerinin hastaneye kaldırılmasının ardından hayatını kaybettiği. Yaralanan bir işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hortum sonrası, NTV'nin meteoroloji uzmanı Dilek Çalışkan, şehirde yeniden hortum oluşma tehlikesine yurttaşları dikkatli olmaya çağırdı. Meteoroloji yetkilisi, NTV canlı fırtına ve hortum riskine uyararak şöyle dedi: "İlk akşam saatleri h]]>requation];?>hazda devam ediyor. 2000'li başlarından, ülkemizde hortum nedeniyle kayıpların arttığı rapor ediliyor. Dün akşam, görülen fırtına bu gece vakitlerimde tekrar oluşabileceği söylendi.

Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgesinde şiddetli şiddetli sağanaklar takip edecek, Yarın sabah Kaş'da ve gece Kepez arasındaki alanlarda fırtına gelişme ihtimali mevcut. İzmir'in Çeşme açıkları ve hortum tehdidi barındırıyor.Diğer güneydoğu Anadolu'nun bazı, sürmekte olan şiddetli yağışlar beklenirken, fırtınalı yağmur ve şimşek eşliğinde fırtına oluşma ihtimali mevcut.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın birçok il için sarı kod uyarıyla duyurdu. Muğla için turuncu kod güçlendirildi.

renkliyazi.com sitemizi Google'a ekleyin, gündemi kaçırmayın · Tercih ettiğiniz kaynaklara ekleyin, Google'da haberlerimizi daha sık görün.★ Tercih edilen kaynak yap
Sİ Haberin yazarıSelin İ. Tüm yazıları →
#Gündem #Renkli Yazı #güncel
W 𝕏 f

💬 Tartışma (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.

Yorum yaz

Doğrulama kodu yorum yazmaya başlayınca yüklenir
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Saygı çerçevesinde yazınız.

İlgili Haberler